חישוב מעשרות מתרומת חפץ לצדקה

שאלה:

שלום רב,
אני מארגנת מכירה של חפצים יד 2 שכל ההכנסות %100 לארגון צדקה ותורמת לכך המון חפצים שחלקם הייתי אולי מוכרת באופן פרטי אם לא הייתי מעבירה למכירה ,האם אני יכולה לתרום את החפצים מכספי מעשר ?( כלומר את השווי שיתקבל בעבורם) ?

תשובה:

כיון שהחפץ שלך בשעת מכירתו, הרווח שלך ואת יכולה לחשב אותו כחלק ממעשר, לכן עדיף לא לתרום את החפץ, כך יהיה קשה לדייק ולדעת מה שוויו האמיתי, אלא למכור ולתרום את הכסף. בינתיים החפץ יהיה כביכול פקדון אצל אירגון הצדקה.

ככל שיש רווח במכירת החפץ, וכגון שנמכר יותר משוויו האמיתי, יש להפריש תחילה מעשר מהרווח, ואת הכסף הנותר – דמי שוויו, לחשב כמעשרות כפי שהצעת.