ועד הבית שמפרסם שלא להניח חפצים בחדר מדרגות

שאלה:

האם ניתן לועד בית לתלות מודעה בלובי שאסור להשאיר חפצים בתוך הלובי ושאר מקומות ציבוריים של הבנין, ללא רשות של ועד הבית. וחפצים שיהיו מונחים ליותר ממעת לעת (או זמן סביר אחר) יהיו נחשבים כהפקר עם כל המשתמע מכך?

תשובה:

שלום וברכה,

מותר לוועד הבית לתקן תקנה שחפצים שיונחו במעברים ולא יפונו אחר זמן מסוים יהיו הפקר, מאחר ותקנה זו היא לטובת הבית המשותף, אבל צריך שהתקנה תהיה הגיונית ומקובלת על השכנים ותהיה זו תקנה שמועילה להחזקת הבית המשותף.

בהצלחה.

מקורות:

שו"ת אגרות משה חושן משפט חלק ב סימן מה

ב. אבידה שנמצאת בישיבה

והנה טוב לתקן לגבי אבידה שנמצא בישיבה שאם לא בא בעל האבידה בזמן מסויים שאז האבידה תהיה להישיבה או למוצאה, וצריכים להודיע ולפרסם התקנה לכל בני הישיבה כדי שיחול. וכשידוע ודאי או אף בספק שהמאבד היה איש מבחוץ שלא שייך שידע התקנה, אין מועילה התקנה, אך מסתמא אין להסתפק שמא היה איש כזה שהולכין בתר רוב.

פתחי חושן חלק ב (אבידה ומציאה) פרק ד הלכה כב:

יש אומרים שבמקוה וכדומה רצוי להודיע מראש באופן בולט שכל חפץ שלא יידרש במשך תקופה מסוימת יזכה בו בעל המקוה, וכעבור הזמן האמור יכול לעשות בו מה שירצה.