העתקת ספרים מתוכנות

שאלה:

בתוכנת אוצר החכמה ישנה אפשרות להוריד כעשרים דף בכל פעולה. ואם רוצים להוריד ספר שלם צריך לחזור על הפעולה כך וכך פעמים, ואח"כ לצרף את הקבצים לספר שלם. אדם שעושה כן – האם יש בדבר איסור? בנוסף על כך, ישנה אפשרות של 'צילום מסך' שבו ניתן להעתיק את המופיע על המסך ולשמור אותו. והנה ישנה תוכנה שעושה את הפעולה הנ"ל בצורה אוטומטית, שבה היא מצלמת את הדף חלק אחר חלק, ומצרפת את כל החלקים לדף שלם, וכן הלאה עד שכל הספר כולו מתקבל כקובץ אחד. הפעולה הזו נעשית גם על ספרים שאין אפשרות להורידם מהתוכנה, אבל כן ניתן לצלם מתוכם את המסך. לדוגמא, אדם אחד שאני מכיר הפעיל את התוכנה הנ"ל על אוצר החכמה והצליח ליצור קבצים של כל ש"ס מתיבתא, בצורה מאד בהירה, וללא שום חותמות וסימונים של אוצר החכמה (דבר המתקבל באפשרות ההדפסה שלהם) – האם גם זה מותר? או שיש בדבר איסור. אשמח לקבל תשובה.

תשובה:

שלום וברכה,

לכאורה אין הבדל אם מצלם מהספר עצמו לבין אם הוא מצלם מאוצה החוכמה בצורה שלא לפי בתנאים שלהם. אם הוא מצלם מהתוכנה שלהם ויש חותמת של אוצר החוכמה לא עובר באיסור כיון שעל דעת כן הם הביאו לאוצר החכמה את הספרים, אם אם מערים ומוציא שלא לפי הכללים זה בדיוק דומה למצלם את הספר בעצמו שעובר על איסור הפרת זכויות יוצרים.

בהצלחה.