דרישת סכום עפ"י צ'ק ישן

שאלה:

לפני עשר שנים נכתב צ'ק עבורי על שמי, מאת ארגון מסויים, והצ'ק ניתן לאדם/ארגון אחר כדי לתת לי אותו. בפועל הצ'ק לא ניתן לי, וגם הארגון השני (זה שקיבל את הצ'ק עבורי) כבר לא קיים. בימים אלה, כעבור 10 שנים מישהו שהיה קשור בעבר לאותו ארגון (זה שקיבל את הצ'ק) מצא את הצ'ק ונתן לי אותו (בפועל הוא רק השליח, הוא לא זה שחתום על הצ'ק).
האם על פי ההלכה/החוק, הארגון שכתב את הצ'ק (ארגון שקיים עד היום) צריך לשלם לי את הסכום הנקוב בצ'ק ? (עשיתי פרוזבול בשמיטה קודמת אם זה רלוונטי).

תשובה:

שלום וברכה,

אם הארגון חייב לך תשלום ואתה לא קיבלת את התשלום, הם חייבים לשלם לך את החוב. ואם הם נתנו צ'ק לאדם אחר עבורך והצ'ק לא נפדה לא נחשב ששילמו את הכסף, ולכן החוב קיים והם צריכים לפרוע את החוב.

בהצלחה.