דמי נסיעות לעובד שהלך ברגל

שאלה:

האם מותר לי לדרוש כסף עבור דמי נסיעה לעבודה שהיא במרחק נסיעה כשבפועל בחרתי ללכת ברגל מטעמי בריאות שזה אורך בד"כ גם יותר זמן ומקובל על מרחק כזה לשלם לעובדים גם דמי נסיעה האם זה יכול להיות בעיה של גזל או משהו אחר?

תשובה:

שלום וברכה,

עובד שזכאי לדמי נסיעות מותר לו ללכת ברגל ולקחת את הדמי נסיעות לעצמו, וכן אם חבר הביא אותו ללא תשלום זכאי העובד לקבל את הדמי נסיעות לעצמו. התשלום של דמי נסיעות הם חלק מהשכר ולכן מותר לו לקבלם גם אם לא הוציא עבור נסיעות.

בהצלחה.

מקורות:

ראה מאמר על זה בעלון המשפט גיליון מספר 29.