צדקה לעניי אוקראינה

שאלה:

אם אספתי כסף עבור יהודי אוקראינה מותר לי לתת את הכסף לעניי ירושלים?

תשובה:

בודאי שאסור. כאשר העני כבר אינו נצרך לכסף, יש דיונים רבין בענין זה בפוסקים, אבל כאן הם עדיין נצרכים מאוד, אז למה לא לתת להם כפי שרצו התורמים? בודא חובה לעשות זאת.

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. אולי כי פתאום נזכר ש-"עניי-עירך-קודמים".
    וסברה שגם בארץ-ישראל קיימים יהודים במצוקות-כלכליות.
    -אם זה משום "עניי עירך קודמים", -אז כן מותר להחליף ?

    תודה,

  2. משהו כאן לא ברור – האם השואל התכוון שאסף כסף הכוונה התרים אחרים או אסף מכספיו הוא? יכול להיות שהרב מתכוון שאסור כי התרים אחרים ואז כמובן שאסור, אבל אם מדובר מכספיו שלו בלבד ושינה את דעתו אז במקרה כזה מותר? או גם כאן יש בעיה? תודה רבה