לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

הפסק טהרה עם טישו

שאלה:

היינו בחופש שלשום במקום רחוק ולא היה לנו בהישג יד עד בדיקה. אשתי עשתה הפסק טהרה עם טישו שהתפורר עקב לחות במקום אך יצא נקי. אתמול שוב עשתה בדיקה עם טישו (לא התפורר) ויצא נקי. האם הבדיקות עלו לה ויכולה להמשיך למנות ממוצאי שבת?
יישר כח

תשובה:

שלום רב,

אם הטישיו היה לבן ורך, והיא הצליחה לבדוק כהוגן בלי שנקרע [נדיר מאוד], זה יכול להחשב הפסק טהרה, ראה שבט הלוי יו"ד סי' ק], אבל אתה הרי אומר שזה התפורר, כלומר בעצם הנייר לא נגע בכל מקום או לא יצא כמו שצריך, ובעצם היא בדקה רק חלקית ולא באצבע… ממילא זה אינו מועיל.

מקורות:

שו"ת שבט הלוי חלק ב סימן ק:  סימן קצ"ו. שו"ע סעיף ו', או בצמר גפן, ואם עשתה בניר דק ולבן פשוט דעכ"פ דיעבד מהני.

וכן כתב גם בשיעורי שבט הלוי, ובטהרת הבית חלק ב עמד שמד ובבדי השולחן סימן קצו ס"ק צז קנה בושם הלכות נדה חלק ג עמוד עט

ובקנה בושם סימן קצו סעיף ו כתב שנשאל פעם למעשה שאשה שבדקה כל ז' ימים בנקיים בנייר טישו ושאל את המנחת יצחק והכשיר בדיעבד משום שדמך על ההגהות מיימונית שמכשרי בדיעבד אפילו בבגד חדש של פשתן וכתב דמכל מקום נראה דאין ליתן כלל בזה והכל תלוי לפי ענינו ועל המורה מוטל לבדוק ולהבחין אם טפת דם ניכר בו היטב והוא סופג כראוי.