האם אפשר לשים ספרי חול בארון שהושמו בו ספרי קודש?

שאלה:

שלום כבוד הרב שאלה
נתתי לאח שלי לסדר את החדר שהיו בבית מספר ספרי קודש מפוזרים והוא לקח ספרייה אחת בחדר שלי ומילא אותה בספרים בין המדפים
השאלה אם לא התייחסתי לזה מספר חודשים כל כך ולאחרונה יש לנו מספר ספרי חול שבבית מפוזרים,
ובעיקרון יש לי בספרייה שני מדפים שהוא מילא רק חצי מהם בספרי קודש
ואפשר לצמצם אותם למדף אחד
האם אפשר לצמצם אותם למדף אחד ולהשתמש במדף הריק לספרי חול כי שמעתי שלעניין גניזה אם היה פח שעשו אותו לגניזה אי אפשר לשנות את התשמיש שלו אחרי זה לפח רגיל

תשובה:

אין כל בעיה. כיון שזה לא היה מיועד דוקא לספרי קודש, אלא גם וגם, אפשר לשים ספרי חול ואין בארון קדושה. בלשון הפוסקים זה נקרא "לב בית דין מתנה עליהם", כלומר הכוונה לכתחילה אינה להקדיש את הארון לספרי קודש בלבד.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. טוב תודה רבה הרב
    ועוד שאלה הרב אם הוא מילא מדף שיש בו ספרי קודש שאני לא משתמש בהם הרבה [יש מדף אחר שיש בו ספרים שיותר משתמשים בהם] מותר לי להזיז לפי זה את כל הספרים מהמדף הזה ולהניח בו ספרים של חול?
    האם יש בכך ביזיון באופן מסויים