תיקון כרת – אשת איש

שאלה:

מה הסדר?

תשובה:

שלום וברכה

קראתי בכאב את שאלתך. יש לזכור שעיקר הענין הוא התשובה, עזיבת החטא, החרטה וקבלה לעתיד, ועבודת ה' מתוך שמחה. מחד גיסא להבין כמה חמור המעשה הזה, וכמה יש להתרחק ממנו, זוה כולל בראש ובראשונה חובת צניעות בין גברים לנשים, מי שלא עושה קלות ראש עם אשה, ולא מדבר איתה ביחס של חברות, לא מגיע לעוון הנורא הזה! יש להזהר להתרחק וכך לא נכשלים. מאידך, עם כל הצער שחובה שיהיה! היצר הרע מושך אותנו כל הזמן להצטער ולהתייאש לגמרי בגלל חטאי העבר, ולא נותן לנו לזכור שאין לך אהוב יותר מבעל תשובה אצל בורא עולם!! זו עצת היצר, בעל תשובה מזומן למקום גבוה בחיי העולם הבא! לכן, תעשה תשובה מעומק הלב, ותקבל על עצמך הרחקות וזה יותר חשוב מכל תיקון כזה או אחר שהוא שולי לגמרי ביחס לתשובה עצמה.

בשורות טובות.

מקורות:

ראה כאן וכאן כיצד עושים תיקון כרת.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. איני זוכר בדיוק אך שמעתי מישהו שניצל מחטא זה כשנזכר שקרא שהחוטא באשת איש נקרא אכזרי.
    לא מעט לא נותנים זאת על דעתם בזמן שהם בדרך לחטא.
    רוב רובם סולדים מאכזריות. ולו היו מתבוננים בכך היה נעלם מהם חשקם.