קיבל שבת מוקדם – לומר לאחר לעשות עבורו מלאכה

שאלה:

אם אני קבלתי ע"ע כבר שבת קודש לפני הזמן ונזכרתי בדבר חשוב שלא נעשה האם מותר לי לומר למישהו אחר שעדיין לא קיבל שבת שיעשה זאת או שכיון שאצלי זה שבת אסור לי

תשובה:

מותר לומר לו לעשות מלאכה זו כיון שעדיין לא קיבל שבת.

מקורות:

שולחן ערוך אורח חיים הלכות שבת סימן רסג סעיף יז

י"א שמי שקבל עליו שבת קודם שחשכה מותר לומר לישראל חבירו לעשות לו מלאכה. הגה: ומותר ליהנות מאותה המלאכה בשבת. וכ"ש במו"ש, מי שמאחר להתפלל במו"ש או שממשיך סעודתו בלילה, מותר לומר לחבירו ישראל שכבר התפלל והבדיל לעשות לו מלאכתו להדליק לו נרות ולבשל לו, ומותר ליהנות ולאכול ממלאכתו, כן נ"ל.