צדקה

שאלה:

בוקר טוב ושבוע טוב כבוד הרב

יש לי כמה שאלות בקשר למצוות צדקה

1. אני חייל המשכורת שלי לא גבוה ואני מבזבז לדברים מותר עדיין לתת צדקה שאין לי הרבה כסף? אני כול כך רוצה לקיים מצווה צדקה.

2.) יש קופות צדקה של ישיבות ולבתי הכנסת אם אני נותן אני מקיים מצווה צדקה?

3.) לקיים מצווה צדקה זה שלושה פרוטות שלוש מטבעות של עשר אגורות,

בעבר אני הייתי שם סכום מסוים ואני רוצה להוריד את הסכום כמובן שלא פחות משלושה פרוטות האם זה בסדר כלומר במקום לתת חמישה שקלים אני נותן שקל?

תודה מראש

תשובה:

שלום וברכה

עם ישראל נוהג מי שיכול ויש לו פרנסה מצויה [אוכל וביגוד על חשבון הצבא או ההורים] לתת מעשר, כלומר עשירית מההכנסות לצדקה.

בודאי לתרום לבתי כנסות וישיבות זו צדקה, והכי טוב לתת לאירגוני חסד מוכרים כמו קופת העיר ועד הרבנים לעניני צדקה או קופה שכונתית שמנוהלת על ידי רב המקום וכדומה, או אירגונים מוכרים כמו עזר מציון יד אליעזר ואחרים, כך יודעים שזה הולך למקום טוב.

תן כמה שאתה יכול והעיקר בלי לחץ.

שיהיה תמיד רק שפע.