חמץ שלא היה בארון המכור

שאלה:

שלום כבוד הרב ןושבוע טוב ומבורך

ברצוני לשאול לגבי חמץ שעבר עליו הפסח : במקרה שלי מכרתי את החמץ אך בפירוט המכירה שכחתי לכתוב שתי ארונות אשר בהם הנחתי חמץ וריכזתי אותו בהם למכירתו כך גם הייתה כוונתי, אך לצערי שכחתי לכתוב בפירוט המכירה את שתי הארונות הללו ונזכרתי בכך רק לאחר כניסת החג.

ברצוני לשאול האם חמץ זה אסור באכילה או שמא ניתן לאוכלו לאחר שהחג הסתיים ?

בתודה רבה מראש ובברכת שבוע טוב ומבורך

תשובה:

שלום וברכה

להבא במקרה כזה חשוב לעשות זאת בחג עצמו, כי אף שכבר עבר זמן המכירה, אבל יש גם ענין של מחיצה בפני החמץ, וזה נעשה על ידי סימון בולט.

למעשה החמץ מותר באכילה, כיון שבשטר המכירה מפורט לגוי שהחמץ הנמכר הוא במקומות שנכתבו "ובכל מקום שהוא". כלומר כל אדם שמוכר את חמצו אצל הרב, גם חמץ שלו הנמצא במקום שלא סומן – נמכר.

קיץ בריא.