בדיקת חסה וכרוב

שאלה:

שלום כבוד הרבנים.

כמה זמן צריך לקחת כדי לבדוק סלט (כרוב, רומי, וכו')?

אם טבלתי את עלים של סלט רומי(למשל) במים סבון במשך 3 דקות, ושטפתי אותם זה אחר זה, אבל אני לא יכולתי לבדוק אותם כי לא נתנו לי את הזמן כדי לבדוק אותם (או בגלל דבר אחר), האם מותר לאכול אותם בדיעבד?
אני שואל את השאלות האלה כי פעם הייתי צריך לבדוק סלט, ויש שכעסו עלי בגלל שלקחתי הרבה זמן בשביל הבדיקה (כמה שעות בשביל סלט אחד), בזמן שהיה קשה לי לבדוק אותו יפה יפה.

תודה מראש.
כל טוב, ומועדים לשמחה.

תשובה:

שלום וברכה

אם קונים חסה מגידול מיוחד בחזקת נקי מחרקים אין בעיה, משרים שלוש דקות במי סבון ואז רק שוטפים בזרם מים ללא בדיקה.

כרוב אפשר לקנות גם שלא מגידול מיוחד אם מנקים היטב עלה עלה תחת זרם ועם ספוג, אבל לא הייתי ממליץ לעשות זאת, תשנו מגידול מיוחד ואז רק רוחצים את העלים החיצוניים אחרי השרייה וזהו, השליש הפנימי כלל אינו צריך שטיפה, אפשר ה=אגב לחתוך כבר לסלט ואז להשרות במסננת ולרחוץ היטב.

אם קונים חסה שלא מגידול מיוחד פשוט אל תאכל מזה…