לשון הרע לצורך פורקן

שאלה:

שלום,
יצא לי שיחה עם אישתי היקרה על זה איך אינני יודע כיצד לסדר את הדברים בכך שתרד לסוף דעתי בנושא.
לאיטים בשיחות מבוגרים יוצא שמדברים ומספרים על ילדינו מתוך שיתוף ודו שיח בחברה משפחה חברים וכדו,הילד עשה כך וכך וסיטואציות שונות שקרו לנו ולפעמים אלו דברים שלא הכי טובים (בעיות משמעת וכדו) האם אנו כהורים נכשלים בלשון הרע על ילדינו ?
כמו שאומרים היום "לפרוק" למשהו קרוב על החיים יש בזה לשון הרע? רכילות?הוצאת שם רע?
השאלה כמובן יכולה גם כלפי בעל על האישה ולהפך ,על חמתך או חמך

האם חשוב שנשמור על כבוד יקירנו(ילדים אישה וכו) בפני אחרים ונמנע משיתוף דברים שלילים? ולמה זה כל כך חשוב מה חושבים עלינו אחרי שהעברנו מידע עלינו .

תשובה:

יש כאן שני נושאים, לשון הרע באופן שאינו גנאי, על ילד קטן, ולצורך התייעצות, זה לשון הרע לתועלת.

לשון הרע לצורך פורקן ראה כאן.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. יש להעיר שההיתר בלשה"ר לצורך פורקן הוא לשמוע את מה שיש לאשתו לומר, כדי שתפרוק מעל ליבה, אבל לא להאמין!

    ורצוי להרהר בד"ת תוך כדי ולא להאזין קשב רב ללשון הרע של אשתו.