דחוףףף – ביעור מעשרות

שאלה:

שלום וחג שמח.
רציתי לדעת לגבי ביעור מעשרות. האם חובה לבער את המטבעות של מעשר שני? ואם כן למה זה דחוף עכשיו? מה יקרה אם לא? מה משתנה אחרי כניסת החג והלאה? האם עוברים עבירה? או שפשוט המטבע לא ניתנת יותר לשימוש ופדיה על מטבע קטנה,. וכן אם לא מבערים האם עדיין אפשר בהמשך לפדות עליה.
מה הדין אם איני רואה כרגע את המטבעות, ואיני יודע בכלל אם יש לי או שהשלכתי כבר בעבר, משך השנה או משהו.

תשובה:

הזמן האחרון לביעור הוא שביעי של פסח בשנה הרביעית והשביעית ולכן זה אכן דחוף עכשיו. אם זה ישאר אתה עובר באיסור של השהיית המעשרות.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. ואם זה בארון חמץ. אפשר לומר שה מומר על כפות סופר מה שיש בארון – המטבע. או איפה שהוא. ואז להשליך את הסוכר. אפילו שהמטבע לא בעין.