בל תוסיף באכילת מצה לאחר החג

שאלה:

כשאוכלים מצה בשבת הקרובה ובמלווה מלכה צריך לעשות משהו להורות שזה לא לשם מצווה? לאכול משהו שלא אוכלים בפסח כמו שאם ירצו לשבת בסוכה בש”ת שצריך לפוסלה בדרך כלשהי.

תשובה:

כיון שאין מצוה באכילת מצה אלא בליל ראשון של פסח [מלבד דעת הגר"א שיש בכך מצוה קיומית] אלא יש איסור לאכול חמץ וממילא אוכלים מצה, לכן אין צורך לעשות משהו שיגדיר שאין הכוונה למצוה, שהרי בלאו הכי גם בחול המועד הכוונה העיקרית אינה למצוה אלא למניעת איסור.

חג שמח.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שייך בל תוסיף בהימנעות מאכילת חמץ?
    הגם שזה בשב ואל תעשה, אבל האם כיוון שאומר שמקפיד לא לאכול חמץ גם מעט אחרי החג, יהיה בעייתי?

  2. אם זה מחשש שמא החג לא יצא, נניח זמן רבינו תם, ודאי אין בעיה, אבל אם רוצה להוסיף עוד זמן מעבר למחוייב, אכן יש בזה חשש.