לא קראתי בתורה בבר מצווה

שאלה:

שלום,
אני בעל תשובה ויש לי קצת ספקות לגבי הבר מצוה שעברתי. אני לא זוכר הרבה ממנה אבל יודע בוודאות שלא קראתי בתורה (לא התאמנתי בכלל לפני ולא דיברו איתי על זה בחיים) אבל אני כן זוכר שהרב שאל מה שמי ושם האמא ככה שכנראה כן עליתי לתורה. יש לציין שעליתי לתורה שנה שעברה מספר פעמים שביקשו ממני (אולי סך הכול 3 בחיים) אבל לא קראתי. כמו כן כל הקטע עם התפילין לא זכור לי, אבל ראיתי סידור שאבא שלי השתמש באותה תקופה שמודגש שם ברכות על התפילין ככה שכנראה כן הנחתי (אבא שלי אומר שכן ושהוא השאיל תפילין, אבל קצת קשה להסתמך עליו בגלל סיבות שלא אציין).

רציתי לשאול מה עושים במצב כזה? זה נחשב שעשיתי? זה בעייתי?
תודה
(בן 20)

תשובה:

אין כל חיוב לעלות לתורה בבר מצוה, זה רק מנהג יפה וחגיגי. מה שחשוב עכשיו זה לקיים את מצוות ה' יתברך, וזה הדבר הכי נפלא שיכול להיות. להניח תפילין כל יום, שבת כשרות תפילות וכו'.

הצלחה רבה בדרך החדשה!