כיבוס בחול המועד למי שהתלכלכו בגדיו

שאלה:

נגמר לנו הבגדים המכובסים לילדים האם אפשר לכבס להם (וגם לילד בגיל 10) ומה הדין לאשה שנגמר לה הגרביים המכובסות.

תשובה:

גרביים למי שמחליף כל יום כפי המקובל בדרך כלל, יש להתיר לכבס. רק כפי הצורך לחג ורק אם כולם התלכלכו. ראה חול המועד כהלכתו פרק ה סעי' יא.

לגבי הילד בן עשר, אם ממש אין לו מה ללבוש תכבסו, אבל אם יש לו משהו אפילו פחות יפה, או שאפשר לנקות כתם נקודתי, ואין בושה, יש להחמיר.