נטילת ידים

שאלה:

התינוק שלי סרבן שינה במהלך היום, אני עוזרת לו על ידי עריסה מתחברת שאני ישנה קרוב אליו והוא רגוע. השאלה שלי- אם אני קמה להניק אותו במהלך היום (לאחר שכבר נטלתי ידיים בבוקר), מותר לי להניק בלי לקום ליטול ידיים? זה יקל על שנינו מאוד. שאלה נוספת- במצב שתינוק בכה הרבה זמן והתחלתי להניק, ונגעתי באזורים המכוסים שלי, האם אוכל לשפשף ידיי כדי לברך על מים? אני נעשית מאוד צמאה. תודה.

תשובה:

שלום וברכה

חשוב מאוד ליטול ידים לפני שמניקים אותו, כדי שלא לגעת לו בפה או בנקבים אחרים שלך או שלו שזה גורם סכנה. זאת מלבד עצם אזהרת הזוהר שלא להשתהות עם הנטילה.

אחרי שנטלת אפשר לקנח בשמיכה כדי לברך על מים.

חג שמח.