לפסוע כשמתפלל אחריו באריכות

שאלה:

צריכים להמתין בעושה שלום , אם מישהו אחריו טרם סיים.
שאלתי , כמה זמן ימתין , האם גם אם ההוא מאריך חצי שעה ?

תשובה:

באופן עקרוני יש להמתין, בשעת הדחק גדול יכול לפסוע לצדדים שלפניו.

מקורות:

ראה משנה ברורה סי' קב ס"ק יח.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. על מי שמתפלל באריכות שיצמד לקיר המזרחי של בית הכנסת ולא יצער אחרים בצורה כזו.
    ואהבת לרעך כמוך.
    להתפלל באריכות זה מבורך אבל לא על חשבון יהודי אחר!
    מה שכבוד הרב המשיב כתב על פסיעה לצדדים בשעת הדחק,זה לא תמיד אפשרי מבלי להכנס לתוך 4 אמותיו של מתפלל כזה או אחר.
    וקרה לי כבר שמתפלל מאחורי האריך כל כך וסיים את תפילת הלחש שלו לאחר סיום קריאת התורה,ולא יכולתי לשבת בנפילת אפיים ולא יכולתי לגשת לנשק הספר תורה שהוא חיבוב מצווה חשוב.
    ומה שעשה הוא חוסר התחשבות הגובל בחוצפה