בר מים בפסח ושאר ימות השנה

שאלה:

שלום וברכה, האם יש בעיה בשימוש בבר מים במשך ימות השנה לשפוך מים חמים ישירות לסיר חלבי או בשרי? האם האדים העולים אוסרים?

וכן לגבי חמץ כגון ששופך מים חמים על חמץ האם בעייתי בפסח, והאם יש דרך להכשירו?

תשובה:

ככל שמדובר בסיר נקי ומאכל פרווה מותר, אבל לשפוך על בשר או חלב יש להמנע בגלל האדים העולים לברז.

כך גם לגבי חמץ, הכשרתו על ידי הגעלה מבחוץ והוצאת מים רותחים מבפנים, למנהג בני אשכנז אין להגעיל כלים בתוך הפסח עצמו.