ערבית של ליל הסדר

שאלה:

מה המקור שתפילת ערבית של ליל הסדר היא התפילה הכי גבוהה בשנה?

תשובה:

אינני יודע לומר מה הכי גדול מכל הלילות, אבל בודאי יש משהו מאוד מיוחד בתפילת ערבית זו.

באריז"ל כתב, שכל מה שמתקנים בליל הסדר בחיצוניות העולמות, עם כל הסדר של מוחין דקטנות ומוחין דגדלות בכללות מצוות הלילה, מתקנים בתפילת ערבית בפנימיות העולמות.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. כעת אני מוצא שהביא הגרב"צ מוצפי שליט"א הי"ו. בפסח בציון תפילת ליל החג" עמ' ריג ס"ג: "יתפלל תפילת ערבית בשירה ובזימרה בששון ובשמחה כי גדול הלילה הזה מכל לילות השנה ויש בו אורות גדולים המתגלים בכל הרקיעים ומשפיעים עלינו כי בו יצאנו ממצרים ונולדנו לעם סגולה חבלו ונחלתו של בורא העולמות כולם והוא שש ושמח בנו מאוד וכשיאמר בתפילת העמידה אתה בחרתנו יאחזו רעד מפני הדר השם וגאונו". אך לא זכר שם אף מקור לעניין זה.