מוזיקה קצבית לועזית בימי ספירת העומר

שאלה:

ידוע לי שאסרו חז"ל לשמוע מוסיקה קצבית בימי ספירת העומר. העניין הוא שאני חייב לשמוע מוסיקה קצבית לועזית בשעה שאני עוסק בהתעמלות -בהליכה ארוכה מדי יום. אם איני שומע מוסיקה קצבית לא אוכל לעשות התעמלות זו. מה שאני אומר זה.. עם כל הכבוד לתלמידי רבי עקיבא שנכון וראוי להתאבל עליהם, לא נ ראה לי שבזמן שחז"ל החליטו על איסור שמיעת מוסיקה קצבית, סבור אני שהם לא לקחו גם בחשבון שבעוד שנים רבות לעתיד לבוא אנשים יצטרכו לשמוע מוסיקה קצבית כדי לשמור על נפש בריא בגוף בריא וכן ונשמרתם מאד לנפשותיכם. בקיצור, אני חייב להתעמל בהליכה מהירה מדי יום. האם יותר לי לשמוע מוסיקה לועזית קצבית בזמן ההליכה? יש לציין שאני אך ורק מקשיב למוסיקה זו בשעת ההתעמלות של ההליכה. שזה בין שעה וחצי לשעתיים היום. איני שומע מוסיקה זו "לשמה" – שמיעה בעלמא. אלא רק בשעת התעמלות ההליכה. האם יותר לי? אשמח לשמוע את תשובתך.

תשובה:

תעשה הליכה ככל שתצליח גם בלי המוזיקה, ואם קצת תעשה פחות בימים אלו בגלל הקושי לעשות ללא מוזיקה, גם לא יקרה לך שום דבר…

חג שמח.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ישפיע לרעה על בריאותי אם לא אעשה הליכה יומיומית במשך 49 יום. אני נוטל תרופות פסיכיאטריות שגורמות לי לתאבון רב מן הרגיל. לכן.. זה לא שלא יקרה לי כלום. דוקא ההיפך לגמרי. חוסר פעילות יגרום לי להשמנת יתר דבר שיכול חלילה להוביל לסוכרת וכו