דבר האבד לאחרים בחול המועד

שאלה:

ראיתי בפת"ש (יו"ד סימן שפ ס"ק א) שגם דבר האבד לאחרים מותר לאבל. לכן מותר לרופא ללכת לרפא תוך שבעה. האם הוא הדין גם לגבי חול המועד?
תודה רבה

תשובה:

שלום רב,

כן, גם בחול המועד אפשר לתקן וכד' עבור דבר האבד למי שרוצה את התיקון. ראה במשנה ברורה תקמ"ב ס"ק ה' שכתב שמותר לעשות מלאכה באופן זה אלא שעדיף לשכור נכרים. אולם אם אין לו אפשרות לשכור גויים הוא יכול לשכור יהודים. כלומר, מותר גם להם למרות הדבר האבד הוא לבעה"ב השוכר אותם.