דברים הבאים לשובע בתוך הארוחה

שאלה:

אני סיימתי לאכול את הארוחה ואני רוצה לאכול "לבן" עם סילאן מעורבב
יש לציין, שאני לא מסוגל לאכול את זה עם לחם,
השאלה אם לברך על זה שהכל כמו גלידה או לא?
אם אפשר גם להסביר את טעם התשובה , תודה וחג שמח!!!

תשובה:

הכלל בדברים הבאים מחמת הסעודה, שלא רק אןם זה נאכל עם הפת, אלא כל שנאכל לשובע כחלק מהארוחה זה בכלל דברים הבאים מחמת הסעודה שטפלים לפת, הטפלות אינה בכך שנאכל יחד בהכרח, אלא בכך שמשמשים לאותה מטרה שעיקרה נעשה בפת.

מקורות:

משנה ברורה סימן קעז

(א) ללפת בהם וכו' – ודייסא אף שהיא עבה ואינו מלפת בהם הפת ונאכל בפ"ע מ"מ כיון שבאת להשביע עיקר סעודה היא ונטפלת להפת וה"ה כל מיני תבשילין הרגילין לבוא לתוך סעודת הפת [רא"ש]: