אירוח אלמנה בתוך שלושים

שאלה:

שלום רב,
אישה שהתאלמנה בערב חג פסח לאור זמן החג לא ישבו שבעה. האם בחול המועד טרם עבר שבוע מפטירת בעלה האם מותר לה לצאת להתארח בבית אחר (לצורך העניין בבית שאינו מהמשפחה שלה?) אין עם זה בעיה?
תודה ומועדים לשמחה

תשובה:

ראשית יצויין שברגע שהגיע החג והיא כבר ישבה שעה אחת, השבעה נגמרה והיא בתוך שלושים.

אסור לה באופן עקרוני להתארח כדין מסיבת מרעים, אבל אם היא אשה בודדה ומדובר במצוקה, כמובן מותר ויש לקרב אותה ולשמח אותה ככל שניתן.

בשורות טובות.