חמץ ששכח לבער אותו

שאלה:

מועדים לשמחה הרב
מצאתי חמץ שתכננתי לשרוף אך שכחתי בסוף לשרוף אותו. עשיתי מכירת חמץ.
האם גם במקרה כזה (שבדעתי היה לשרוף אותו) חלה עליו המכירה לגוי, ויש להכניסו לארון המכירה, או שבמקרה כזה יש צורך לבער אותו? (יש לציין שבוודאי שאם היו שואלים אותי בעת המכירה על מקרה כזה ששכחתי לשרוף אם אני מעוניין שהוא יכלל במכירה, הייתי אומר שארצה שהוא ימכר)
תודה מראש
יהודה

תשובה:

שלום וברכה

לא כדאי לסמוך על המכירה לגבי חמץ גמור, בפרט במקרה שלך, תשרוף אותו עכשיו, או שתפורר אותו לשירותים או כל דרך אחרת לאיבודו.

חג שמח.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. "במכירת חמץ
    כן ניתן למכור חמץ גמור.
    כיוון שהמכירה היא מכירה גמורה וחלוטה על פי תורה, וכן מנהג רבותינו נשיאנו."
    מקורות: שו"ע אדמור-הזקן סי' תמ"ח ס"ו, סדר מכירת חמץ בהוספות לשו"ע אדה"ז, לשמע אוזן עמ' מ"ח,
    (באם המכירה היא לא ע"י ערב קבלן כדאי שלא למכור חמץ גמור, לכן כדאי להציע לאנשים במבצעים למכור רק אצל מי שמוכר בערב קבלן).

    תשובת: רבני "מכון-הלכה",
    -מחסידות-חב"ד.

  2. תודה רבה
    לשרוף את החמץ קצת מסובך לי.. גם לפורר בשירותים לחתיכות קטנות זה מסובך כי המאכל קצת גדול, האם לחתוך אותו לכמה חתיכות ולהשליך לשירותים ולשפוך שם אקנומיקה זה נחשב לאיבוד?

  3. לא כתבתי שאי אפשר למכור חמץ גמור, כתבתי שלא כדאי, כיון שהמכירה היום אינה כמו בעבר, שאדם היה מוכר לשכנו חמץ ושניהם היו עושים מכירה סטנדרטית בדעת גמורה, היום יש אנשים שזה נראה להם קצת משהו פורמלי דתי כזה, ולכן הגם שזה ודאי חל ואין לערער על כך, אדם פרטי שאין לו חמץ בכמות גדולה ובעל ערך רב, עדיף לו שלא לסמוך על כך בימי הפסח.