תנ"ך בתרגום נוצרי + ספק-קודש בספר נוצרי

שאלה:

שלום,

א. תנ"ך שתורגם ללעז ע"י נוצרים ונדפס עם ספרם, ואח"כ הופרד ונכרך לבדו. מה צריך לעשות איתו?
באפשרויות לזרוק לפח או למחזור, או לגרוס (ואם כן, האם הגרסים לפח או מחזור?) – אין אפשרות לשים בגניזה, לקבור או לשרוף, ומצב זה עלול להמשך עוד איזה זמן (כך כבר מס' שנים).

ב. ספר עם הסברים נוצריים לציורים של לוחות הברית ועשרת הדברות (צוירו ע"י יהודי – לא ידוע אם דתי, וכוללים שם ה' באנגלית). הספר, על ציוריו והסבריו, מודפס.
מה צריך לעשות איתו? כנ"ל.

תודה!

תשובה:

יש לגנוז.

תנסה לדבר עם חברה קדישא מקומית שיקצו גם אצלכם מקום לגניזה.

מקורות:

מאחר שמדובר בספר מודפס, ופועלי הדפוס אינם בהכרח עובדי עבודה זרה, גם יש לצדד שפעולת המכונה אינה מתייחסת אליהם, וידוע הנדון בזה לגבי כמה ענינים המצריכים מעשה גברא, לכן זה חייב גניזה.