מזן לכלבים נטול חמץ

שאלה:

לכבוד הרב שלום
יש לנו כלב ועל פי רשימת המרכיבים של האוכל שלו הוא ללא שום מרכיב שהוא חמץ האם יש מקום להקל לתת לו לאכול את האוכל הזה בפסח? (חשוב לציין שזה אוכל איכותי של חברה גדולה ומוכרת שמתגאה בזה שהאוכל שלה הוא ללא המרכיבים האלה שאינם בריאים כל כך לכלבים)
האוכל שהוא נטול חמץ בפיקוח של רב הוא באיכות ירודה ביותר ולא עושה לו טוב
בברכת חג שמח ושבת שלום!

תשובה:

שלום רב,

מאחר שזה גם לא ראוי למאכל אדם, לכן אם אתם בטוחים שאין שם חמץ ולפחות לו כמרכיב עיקרי אפשר לתת לכלב.