חידון בליל הסדר עם פרסים

שאלה:

שמעתי על רעיון בשביל לעורר הילדים להקשיב להגדה. לשאול שאלות וכל ילד שעונה נכון, מקבל אגוז. אחרי כמה אגוזים מקבלים צעצוע.
האם יש בזה בעיה של מו"מ ביו"ט?

תשובה:

לצורך מצוה מותר. כיון שזה רק אגוזים ולא כרטיסים שכתוב עליהם שווי ממוני.

מקורות:

ראה שמירת שבת כהלכתה פרק כח סעי’ צד במהדורה הישנה. הסיבה לכך שאין לכתוב את השווי או החפצים שיוגרלו, משום זילותא דשבת, ראה פסקי תשובות סי’ שכג הערה 33.