בן ארץ ישראל בחו"ל ביום טוב שני / טיסה ביום טוב שני לחו"ל

שאלה:

שלום,
האם תושב ארץ ישראל צריך לשמור יום טוב שני פסח כולל הכל?
האם אפשר להמריא מהארץ ולנחות בחו"ל ביום ראשון?
תודה רבה

תשובה:

ראה כאן. אגב יש לקיים גם את מצוות הסדר אבל ללא ברכה אותה יש לשמוע מבן חו"ל.

מותר לטוס רק באופן שתשאר בשדה תעופה עד סוף החג, ואין שום היתר ליסוע אפילו עם גוי, לעיר שיש בה יהודים, [אפילו אם הם יהודים שאינם שומרים תורה ומצוות], ואף שיש לך בזה הפסד ממון, אין להקל. לכן כדאי לחשוב אם זה מומלץ, זה יכול להיות הכרוך בבילבול מוח לא קטן…

מקורות:

עיין בספר יו”ט שני כהלכתו פרק ג’ הי”א שכתב בשם הגאון ר’ שלמה זלמן אויערבך שמותר לטוס באופן שישאר שם עד סוף החג.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. שלום,
    מה גדר עיר שיש בה יהודים?
    יהודי מקומי יחיד שאינו שומר תורה ומצוות, נחשב?
    או שמא צריך מניין מקומיים יהודים שומרי תו"מ? או מניין מקומיים אף שאינם שומרי תו"מ? ומה הדין במקרה של ספק האם ישנם יהודים מקומיים לפי הגדר?