מכנסיים לאישה

שאלה:

שלום וברכה. אני אשמח בבקשה אם הרב יוכל לתת כמה הסברים ברורים שלאישה צריך להיות שמלה.
אחותי ואני מתווכחים על זה אשמח אם הרב יוכל ליישב את הדת אם זה פסוקים מתוך התורה זה יעזור גם

תשובה:

שלום וברכה

כחלק ממה שנקרא בהלכה דת יהודית, יש חובה לאשה להיות צנועה, ולא ללבוש בגדים המבליטים או לא מכסים די הצורך את אברי גופה. אחד הדברים שהוזכרו כפריצות, זה "פיסוק רגלים", כלומר שניכר פיסוק רגליה, כמו בלבישת מכנסיים, כמובא ברש"י על הגמרא בפסחים דף ג' עמוד א'. מכאן הגיע האיסור בהלכה לאשה ללבוש מכנסיים, ויש חובה ללבוש רק חצאית, ולא צמודה, וכן ארוכה די הצורך שמכסה למטה מהברך בכל המצבים, ישיבה הליכה וכדומה.

חג שמח.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. את הדת אין מה ליישב, את אחותך יש מה ליישב.
    היא לא מבינה מי זה גדולי ישראל, ענקי רוח גאונים בעלי מידות מתוקנות ורוח הקודש, מי היא ביחס אליהם שתחלוק?
    במקום להתווכח על פרט כזה או אחר ביהדות, הייתי מציע לך לעבוד איתה על אמונה בה' ואמונת חכמים.
    משל למה הדבר דומה (להבדיל אלף אלפי הבדלות)? לילד קטן שנמצא בכנס של הפרופסורים הכי גדולים לרפואת מוח, אם הוא יעיז לחלוק עליהם, מישהו בכלל ישים אליו לב? לא, ברור לכולם שהוא מדבר שטויות כי הוא לא למד והוא לא יודע עם מי יש לו עסק, אבל כשהוא יבין את ערכו הקטן ביחס אליהם הוא יקבל את דבריהם ללא עוררין, גם אם הוא הקטן לא מבין.