טיפ'

שאלה:

ישבתי במסעדה של חומוס עם חברות, ולא שילמנו טיפ.
מה אני צריכה לעשות?
(אני לא יודעת אם זה סוג מסעדה שנהוג לתת בה טיפ אבל מאוד יכול להיות שכן).

תשובה:

שלום וברכה, במקומות שנהוג שכולם נותנים טיפ' חייב הלקוח לשלם טיפ'. אם לא כולם נותנים אין חובה לשלם. כדאי שתבררי איך נהוג באותו מסעדה או בסוג כזה של מסעדות – האם כולם נותנים.

בהצלחה.

מקורות:

בשכירות פועלים יש כלל שחיוב העובד והמעביד נקבע לפי מנהג המדינה, ונפסק בשו"ע (סימן שלא, ב) "מקום שנהגו לזון, יזון. לספק בגרוגרות או בתמרים וכיוצא בהם, יספק. הכל כמנהג המדינה". ולכן מעביד חייב לתת תנאים סוציאליים לעובד כנהוג במדינה. ולכן מקומות שנהוג לשלם טיפ למלצר חייב הלקוח לשלם טיפ, ושכר את שירותי המסעדה לפי המנהג באותה מדינה.

וכן כתב בקובץ מבקשי תורה תש"ס עמוד תכז בשם הגרי"ש אלישיב זצ"ל שבמקום שנהוג לשלם טיפ למלצרים, חייבים לשלם זאת מדין מנהג המדינה.