מצא כרטיס של קמחא דפסחא

שאלה:

שלום הרב.

היינו בחלוקת קמחא דפסחא של קרן רכניץ בשיתוף עיריית בני ברק, ומצאתי שם כרטיס המקנה זכות לקבל ארגז עופות (הכרטיס מחולק ל4- סוכר, עופות, בשר, מצרכי חג, הכל היה מנוקב חוץ מהכרטיס של העופות, כך שאולי הכרטיס נזרק בכוונה כי הזורק אינו אוכל את ההכשר…), ממשתי את הזכות של הכרטיס וקבלתי ארגז עופות.

האם היה מותר לי לזכות בזה, או שמא הייתי צריך לזרוק את הכרטיס לאשפה, או שמא להביא את הכרטיס לאחראים על החלוקה? או אולי להביא את הארגז למשפחה ענייה שודאי זה רצון התורם? או שאולי אני רשאי לזכות בזה לעצמי כי גם אני עונה על הקטריונים של החלוקה הנ"ל, ואף שממשתי את זכותי, אולי אני רשאי להשתמש גם בזיכוי זה?

תשובה:

שלום וברכה,

אם אין סימן על הכרטיס, ואתה עונה על הקריטריונים של חלוקת קמחא דפסחא, מותר לך להשתמש בזיכוי לעצמך.

בהצלחה.