איזה פרקים אומרים באזכרה?

שאלה:

שלום.
איזה פרק קוראים באזכרה כשעולים לקבר?
זאת הפעם הראשונה שאני עושה את זה ואני לא יודעת מה בדיוק קוראים

תשובה:

שלום רב.

נוהגים לקרוא את פרקי התהילים הבאים: לג, טז, יז, עב, צא, קד, קל. לאחר מכן אומרים מפרק קיט את הפסוקים המתחילים באותיות השם של הנפטר [ללא שם הוריו], ואחר כך את הפסוקים המתחילים באותיות נ,ש,מ,ה [פרק קיט מסודר לפי סדר אותיות הא' ב']. לאחר מכן יש תפילה בספרי תהילים שמתחילה במילה אנא, שניתן לאומרה שם לאחר אמירת התהילים.

בשורות טובות.