יזכור

שאלה:

האם כשאומרים יזכור על מס’ אנשים מדליקים נר נפרד לכל נפטר?
האם אפשר לתרום לפני יו”ט וביזכור להגיד בעבור שנתתי? כי הלשון הוא שנודבים נדבות ומה שכבר נתנו זה כבר לא נדבה. מצד שני יש הרי את החשש משר של שכחה.
אולי, ע”מ לפתור את הבעיה אפשר להכניס לקופה ולהתנות בינו לבין עצמו שזה יהיה הלוואה עד מוציו”ט ורק אז זה יהפך לתרומה לע”נ לתשלום הנדרים. ככה הרווחנו שגם קיימנו את ההלכה כפשוטה וכלשונה וגם מנענו את החשש כי כבר לא צריך לזכור לעשות משהו נוסף. או דלמא צריך כן לעשות משהו בפועל ע”מ להקנות.

תשובה:

אין חיוב להדליק לכל אחד בנפרד, ככל שיש כמה נפטרים.

אפשר לתת לפני החג ולומר בעבור שנתתי.

בשורות טובות.