טלטול יצירות ביום טוב / שבת

שאלה:

שלום לרבנים קנינו הפתעות לליל הסדר כגון פנס כגון יצירות שמסירים דף ואז יש דבק ושופכים חול עם צבעים וכדומה וכן טיסן שצריך להרכיב אותו ( כל אחד יודע להרכיב אותו לא מעשה אומן כלל) האם מותר לחלק אותם בפסח או שמוקצה והאם אפשר לעשות תנאי מעיקרא שיוכלו רק לטלטל זאת? תודה רבה

תשובה:

ביום טוב חלילה לחלק, זה הרי מוקצה ממש, ולא יועיל שום תנאי כזה, לגבי חול המועד יש להקל ביצירות ילדים שאינם מעשה אומן ומותר.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. המוקצה שבדבר זה החלק הקל. זה אמנם אסור בטלטול אבל זה ”רק” מדרבנן. בלי לזלזל חלילה ובוודאי שזה אסור לחלוטין אבל עצם השימוש עלול להיות איסורים חמורים יותר. איסורים מהתורה.