חינוך ילדים לאיסור לשון הרע וחובת לימוד זכות

שאלה:

יש ילדה שמציקה ומרביצה לבת שלי ( בת 7 )בבית הספר, עירבנו את המורה וכו'
הילדה שלי בבית אומרת הרבה שהיא שונאת את הילדה הזאת ומקללת אותה וכן כל האחים בבית מקללים אותה ומצטרפים ללעג, האם אני צריכה להגיד לילדים שלי שאסור לדבר עליה וזה לשון הרע?

תשובה:

שלום וברכה

אין ספק שיחד עם הטיפול בבעיה יש לחנך גם לאי אמירת לשון הרע, ולכן לנסות ללמד זכות, ללמד ללמד זכות, לספר כמה הילדה הזו מסכנה, היא כנראה מקנאה ולא יודעת איך להתמודד עם זה וכו', ואדרבה, ניתן לה יחס טוב וחברי ואז היא תצא מהקושי שלה וכו'… בשום אופן לא להשלים עם שיח לא יפה בבית. כמובן הכל בנעימות תוך מתן דוגמא אישית…

רוב נחת.