תפילה

שאלה:

אני רגיל לקום בלילה לתהילים
וממשיך לותיקין ,בשבתות אין
לידינו מנין ותיקין ומנין ראשון
מתחיל לאחרי הנץ.ולכן מתפלל
ותיקין יחיד ומצטרף למנין מתחילתו וממשיך בתפילת שחרית עם המנין,אומר פרשת שמע עם הקהל ואחרי עמידה
מצטרף לתפילת הציבור.האם
לדעת הרב נכון או שצריך שינוי.
בנוסף משתדל ללקוט אמירת
אמן לאחרי ברכות של המתפללים בין ברכות השחר
ובין כל ברכה וברכה,וזה מביא אותי להתפלל במהירות בכדי
להספיק עמידה עם הציבור.
האם כדי להתמיד,או שעדיף להתפלל לאט,ולא ללקוט אמנים.תודה לרב

תשובה:

שלום וברכה

לא כל כך הבנתי מה אתה עשה? מתפלל פעמיים שחרית? זה דאי לא טוב… אם התפללת כבר ביחיד ותיקין אז לא מתפללים שוב… אם כוונתך שאתה משנה את סדר התפילה ואומר ברכות קריאת שמע אחרי שמונה עשרה, עם הציבור, זה גם לא נכון, כי יש חיוב של סמיכת גאולה לתפילה, אולי תסביר יותר טוב מה אתה עושה ואבין יותר.

ודאי אין להזדרז בתפילה ולבטל כוונה כדי ללקוט אמנים. יש לעשות בחכמה, מה שאפשר זה טוב, אבל לא על חשבון התפילה.

ברכה והצלחה ושיתקבלו התפילות.