פסח

שאלה:

מחילה על ריבוי השאלות.

1) מה הכי מוקדם להסתפר ליו”ט? ממש עיו”ט זה יום עמוס והזמן היחידי זה בין ביעור חמץ לחצות כשיש עוד הרבה דברים נוספים להספיק. יום לפני לכאורה יהיה בסדר לענ”ד אך מה בקשר לשבוע לפני?

2) מה נחשב לחמץ גמור ומה לתערובת? רק דברים שהם מצד עצמם חמץ כדוגמת וופלים בסקוויטים ביסלי ודומיהם? מה בקשר לגעפילטע פיש שהוא בעצם חימצי אבל לא בגלל שהמאכל חמץ זה דג אלא שמעורב בו חמץ. נחשב לחמץ או לתערובת?

3) האם חומץ הינו חמץ?

4) כשאתם כותבים כאן באתרא קדישא הדין שלא מוכרים חמץ גמור מה ההגדרה לכך? כל דבר שמעורב בו חמץ או רק חמץ גמור כהגדרתו בשאלה דלעיל?

תשובה:

1. אני כבר הסתפרתי. בימים האחרונים זה להקדיש שעתיים בתור לספר…

2. זה תערובת.

3. לא. אבל כל מוצר שאין עליו כשרות יעודית לפסח כדאי לכלול במכירת חמץ.

4. כל אחד לפי הנהגתו, אני משתדל בלי נדר לא למכור גם תערובת חמץ.