עברות ומצוות

שאלה:

שלום כבוד הרב

אני לא בן אדם מושלם אני עובר עבירות וחטאים תמיד נופל וקם בחזרה אני לילחם עד שבעזרת השם אני יגיע לשלמות כמו שצריך

השאלה אמיתית היא:

האם עבירות שאני עובר יכול לגרום למצוות ומעשים טובים שעשיתי בחיי יכולות להעלם בגלל כול עברה שעשיתי בחיי?

תשובה:

מה הקשר? מצוות זה מצוות ועבירות זה עבירות, הכל בא בחשבון והכל מצויין, תמשיך בדרכך הטובה ואין לחשוש.

בשורות טובות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לכאורה יש בדבר הזה סתירה. מצד א’ יש את המאמר ”לא יקח שוחד מצוה” שמשמע שהמצוות חשבון לחוד והעבירות חשבון לחוד וא’ לא נוגע בשני אך מצד שני יש ”עבירה מכבה מצווה” משמע שבאיזשהו מקום זה כן ”מתקזז”.