כיבוד אחיו הגדול

שאלה:

בס"ד
מי שיש לו אח גדול מצד אמו ואח גדול מצד אביו [ואביו ואמו כבר מתו דבכה"ג צריך לכבד את אחיו הגדול רק משום האח עצמו ולא בשביל כיבוד אביו ואמו] האם צריך לכבד את שניהם או רק את הגדול שביניהם.

תשובה:

בעיקרי הד"ט יו"ד סי' כו כתב שטעם החיוב משום שהגדול יורש את כבוד וגדולת האב, לכאורה זה רק באח מאב ולא באח מאם, אבל לכאורה זה רק לסוברים שהדין הזה נאמר בגדול שבכולם בדוקא, אמנם בברכי יוסף סי' רמ כתב לכבד כל מי שגדול ממנו, ולא דוקא הבכור, ולדבריו אין מקום לשאלה זו כלל.

ברכה והצלחה

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. בס"ד
    למרות סברת הד"ט זה דבר מפורש לדינא שכיבוד אחיו הגדול הוא גם באופן שהוא אחיו רק מאמו [שו"ע יו"ד סימן ר"מ סכ"ב]