התקנת מרזבים מעל סוכה של השכן

שאלה:

יש לנו מרפסות מדורגות. כאשר לכל שכן יש מרפסת סוכה ללא גג מעליו.
אני בונה כעת גג מיוחד נפתח מעל המרפסת שלי, ולצורך פינוי הגשם אני רוצה להוציא תוספת של תעלות מהמרפסת שלי, באופן שעולה על גבי הסוכה של השכן, כאשר בכל תעלה כזאת יש פחות משיעור לבוד (23 ס"מ בלבד). האם אני זקוק לקבל הסכמת השכן על כך?

תשובה:

שלום וברכה,

אם בין מרזב למרזב יש פחות משלושה טפחים [שיעור לבוד] יכול התחתון למנוע את המרזבים. אם בין מרזב למרזב יש יותר משיעור לבוד, אין המרזבים מצטרפים ואין הסוכה נפסלת ומותר לשבת גם תחת המרזבים, וממילא אין התחתון יכול לעכב.

בהצלחה.

מקורות:

ראה מאמר בנושא זה בעלון המשפט גיליון מספר 48.