שאלה:
למה בסימן [ת"סא כמדומני] מצרכים ליבון על ידי גחלים הנוגעים על כל משטח התנור ולא מספיק שהלהבה תלבן, הרי אנו יודעים בכלל דין ליבון שהעיקר הוא שיגיע לחום הגבוה של ליבון חמור/קל אבל לא מקפידים דווקא שיתלבן על ידי גחלים הנוגעים בכל פינה
תשובה:
הכלל הוא שכבולעו כך פולטו, ואם בלע בחום רב יותר משיעור ליבון, יש להסיקו חום זה, וכיון שרגילים להסיקו בגחלים כך גם יש להכשירו, ראה שם.
מחילה אבל משהו שלא הבנתי. כבוד הרב שליט”א כתב בתשובה אחרת שהכלל של כבולעו כך פולטו הכוונה היא לאופן ההגעלה ולא למידת החום הדרוש.
לחומרא ולא לקולא.
השאר תגובה