מכירת חמץ גמור בפסח

שאלה:

קראתי בתשובותיכם שבנוסח מכירת החמץ,כתוב בכל מקום שהוא.
לאור זאת שאלתי:אם אמצא חמץ גמור בפסח,בהלכה הרגילה כתוב שיש לשורפו.אבל לפי נוסח מכירת החמץ הוא נמכר לגוי.אז מה הדין לשים בארון מכירת החמץ או לשרוף?

תשובה:

עדיף לשרוף, כיון שגם כך המכירה יש בה פקפוקים מסויימים ביחס לחלותה, אז לגבי מה שלא זכרת ולא היה מסומן, ודאי לא כדאי לסמוך. בכלל יותר מהודר לא למכור חמץ גמור בבית, כיון שמדובר בסך מועט ועדיף שלא לסמוך על המכירה לגבי חמץ גמור.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. הגוי כידוע מרשה גם לקחת, ההסכם הוא שהתשלום בפועל יעשה לגבי מה שיקח בפועל ובכפוף לך, וכל השאר הוא מרשה לקחת באם יש צורך [זה נעשה בשביל תרופות נזקקות ועוד].