כשרות סבונים / נוזל כלים – לפסח

שאלה:

בס"ד
שלום וברכה
פסטרמה בכשרות "קהילות" כשרה לפסח, ניתן לאכול בפסח ללא חשש ? היא ברמה של העדה החרדית והרב רובין?
2. נוזל קלים כשר לפסח בהשגחת "הרב עמרם יעקב כהן בינדר" ניתן לשטוף כלים בפסח ללא חשש ? או עדיף לקנות נוזל כלים כשר לפסח בהשגחת בד"ץ העדה החרדית?
3. לכתחילה מותר להשתמש בסבון ידיים, סבון גוף, שמפו וקרם ידיים ללא כשרות כלל בפסח ?

תשובה:

1. אינני יודע להעיד במדוייק, אבל אני אוכל מכשרות זו.

2. אינני מכיר את ההשגחה הנ"ל, בעיקרון אין צורך בכשרות מהודרת לנוזל כלים לפסח, אם במקרה יש לך גם בכשרות המהודרת עם אותו חומר פעיל וכו', אז למה לא…

3. יש מהדרים לקנות עם כשרות לפסח אבל זה הידור ולא חיוב, ראה בהרחבה כאן.