יום טוב שני כשיתכן שיזדקק לחזור לחו"ל

שאלה:

דודי שליט"א שהינו אדם מבוגר בן 73 וקצת נכה, היה גר כל השנים בארה"ב וקנה דירה בארץ ישראל ובא לגור בארץ ישראל (עם זוגתו, שגם היא מבוגרת כמובן, אך מסתדרת בעצמה ומסייעת לו כפי יכלתה) על דעת להשאר לגור בקביעות, אך כל ילדיו (14 בלע"ה, למעט אחד) גרים בארה"ב, ובמציאות הינו נזקק לסיוע במיוחד בהליכה לבית כנסת ומקוה וכו', וילדיו דואגים שלא יוכל להשאר לבדו בארץ ישראל ויצטרך לחזור, אך הוא בדעה חזקה להסתדר כאן בעצמו ולמצוא סיוע, ורק יסע מידי פעם לבקר את ילדיו ולשמחות, אך עיקר חייו יהיו כאן, ולמעשה, עתה זה אולי עדיין תקופת נסיון (למרות שדעתו ברור שיסתדר), האם צריך להחזיק יום טוב שני.
וכן נוגע השאלה לבנו שעדיין אינו נשוי ונמצא איתו כרגע בארץ ישראל, אך הוא דעתו למצוא שידוך בארה"ב, וגם עד שימצא שידוך בכוונתו לחזור לשם ויש לו שם דירה בשכירות, מה דינו כעת לענין יום טוב שני כיון שביום טוב הבעל"ט יהיה עם הוריו בארץ ישראל.

תשובה:

שלום וברכה

לגבי ההורים נשמע שהם בני ארץ ישראל לגמרי, הם בטוחים שהם נשארים ובעזרת ה' חפץ ה' בידם יצליח [אינני יודע למה אתה קורא לזה נסיון, הוא בא סופית רק הם חוששים שלא יצליח..].

לגבי הבן, כיון שיש לו דירה בחו"ל ודעתו לחזור לשם, לכאורה הוא צריך לחגוג יום טוב שני.