הטלת קנס לבחורים בישיבה

שאלה:

שלום וברכה
כיום אני משמש בתפקיד מנהל מוסד חינוכי, לעיתים אני נפגש עם תופעה של השחתת רכוש של המוסד- האם אני רשאי להזהיר ולגבות קנס במקרה של השחתת רכוש והאם ניתן גם לגבות קנס שישמש כאזהרה? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

בחור שמזיק את הרכוש של הישיבה חייב לשלם על הנזק שעשה ואין זה קנס אלא תשלום נזק. אלא שגם אם לא נעשה נזק ממוני או שהנהלת הישיבה רוצים לגדור לחנך את הבחורים שלא ישחיתו את רכוש הישיבה, יש להם סמכות לקנות את הבחורים כדי לחנכם בדרך ארץ. כיון שחינוך הבחורים מוטל על הראש ישיבה יש לו סמכות להעניש ולקנוס.

בהצלחה.

מקורות:

ראה כאן.