כיסוי שיש גרניט לפסח

שאלה:

יש לי במטבח שישים העשויים מאבן גראניט. האם עלי לכסות אותם בפסח?
ואם כן האם בשלושה כיסויים?

תשובה:

1.   מנקים היטב את השיש, בפרט בפינות ובשולים מכל לכלוך.

2.   מכסים את השיש עם כיסוי עבה כגון P.V.C. או רדיד אלומיניום עבה, לא צריך כמה כיסויים.

     לחומרא נוהגים לערות על השיש לפני כיסויו, מים חמים מכלי ראשון.

יש המקפידים שלא להניח סירים חמים ישירות על השיש המכוסה רק באלומיניום.

וראה באור לציון חלק ג עמוד קכד: ולענין פסח מעיקר הדין דינם של הכיור והשיש אינו שווה שאינם צריכים הכשר אף שפעמים מערים עליהם חמץ חם ומובאר בשולחן ערוך שם סעיף ו שכלי שמשתמשים בו בעירוי מכלי ראשון צריך להכשירו בעירוי מכלי ראשון שכבר נתבאר שבכל כלי הולכים אחר רוב תשמישו, ורוב תשמיש הכיור הוא בדברים קרים ורק לדעת הרמב"א שמחמיר בפסח גם במיעוט תשמישו אפשר שיש להחמיר כאן להגעיל או לכסות. ומכל מקום כיון שמבואר בשולחן ערוך שם סעיף כ שנהגו להכשיר שלחנות ותיבות שמצניעים בהם אוכלים והיינו ממנהגא ולא מדינא וכמו שנתבאר לעיל לענין שולחנות אוכל אפשר שבכלל זה גם השיש שיש להכשירו או לכסותו כוכן ראוי לנהוג ולכן אם חושש להכשירו כגון שיש גרניט וכדומה אף שנראה שאין חשש בהכשרו או שקשה לו להכשירו יכנסנו בשעוונית או בטפט או בפח או בנייר כסף עבה וכדומה.