זריקת מציאה על מנת לשלם את שוויה לכשיצטרך

שאלה:

שלום וברכה
ידוע לי כי אדם שמצא מציאה ואינו מצליח להשיבה לבעליה רשאי באופנים מסוימים (כגון חפץ שנמכרים הרבה כמותו ואין לבעלים עניין מיוחד דווקא בו) לשום את דמיה על מנת להשיבם למאבד ולהשתמש בה.
מה הדין אם אינו רוצה להשתמש, האם מותר לשום את דמיה ולהשליכה לאשפה? (לדוגמה, מצאתי שקית של בריכה עם נעלי קרוקס משומשות והם תופסות לי מקום בארון. וכן עוד דברים כעין זה).
תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה,

אחרי שאתה רושם את ערך המציאה במקום שמור אתה יכול לעשות במציאה כטוב בעיניך – או להשתמש או לזרוק.

בהצלחה.